Перейти к содержимому

Фотография

Флюорография и ГВ

Сообщений в теме: 85

#41 olik_k

olik_k

Житель

• Житель форума
  • 605 сообщений
  • Район Харьков -Луганск (Артемовский)

Награды

Отправлено 21.02.2011 - 11:06

Сейчас ужу в роддоме обязательная флюрография . Так что я, как и все сцедилась один раз
и через 3 часа уже кормила. Всё пршла хорошо. Нам уже 2 года, а кормила 9мес.

#42 vimama

vimama

Проверенная

• Житель форума
  • 143 сообщений
  • Район Ленинский

Награды

Отправлено 22.02.2011 - 15:05

Флюшку в роддоме не делала - еще годная была. Новую делать не собираюсь, пока кормлю. Считаю, что лучше перестраховаться, хоть и говорят, что не вредно.

#43 Bella

Bella

Проверенная

• Житель форума
  • 169 сообщений
  • Район Артемовский

Отправлено 23.02.2011 - 22:06

Quote (wife)
не правда! я писала отказ. и ничего, выписали. а флюшку можно и позже сделать, а не переводить первое молочко, которого и без того не густо!

w

#44 Рачок

Рачок

Настроение, как у Карлсона... Хочу сладкого и пошалить..

• Житель форума
  • 6 171 сообщений
  • Район Артемовский, пос. Юбилейный

Награды

Отправлено 24.02.2011 - 20:13

в роддоме написала тоже отказ, а потом просто не пошла делать AU - вот и все! без флюшки уже почти 2 года! закончю ГВ, потом сделаю, ничего страшного
My Signature

27_2_56D4B150_RsladenxkoIPobezxynke_16_.

29_19_4BBCE440_RmalenxkomuPtigrenku_3_.g

#45 Юлька-шпулька

Юлька-шпулька

Житель

• Специалист
  • 880 сообщений
  • Район Артемовский

Отправлено 28.02.2011 - 15:52

Девочки, нашал в нете образец отказа, собираюсь накатать заранее, обсуждаем, критикуем:
Заява про відмову від Флюорографії

На основі законів

Я заявляю про відмову від впливу іонізуючих випромінювань (тобто флюорографії), зважаючи на:

Про добровільність медичного втручання:

Цивільний кодекс України:
Ст.281 3. Медичні, наукові та інші досліди можуть провадитися лише щодо повнолітньої дієздатної фізичної особи за її вільною згодою.
Ст.284. 3. Надання медичної допомоги фізичній особі, яка досягла чотирнадцяти років, провадиться за її згодою.
4. Повнолітня дієздатна фізична особа, яка усвідомлює значення своїх дій і може керувати ними, має право відмовитися від лікування.
Закон України „Основи законодавства України про охорону здоров'я”:
Ст.42 Ризиковані методи діагностики, профілактики або лікування визнаються допустимими, якщо вони ... застосовуються за згодою інформованого про їх можливі шкідливі наслідки пацієнта
Конвенція про захист прав і гідності людини щодо застосування біології та медицини (Конвенція про права людини та біомедицину):
Ст.5 Будь-яке втручання у сферу здоров'я може здійснюватися тільки після добровільної та свідомої згоди на нього відповідної особи. Відповідна особа у будь-який час може безперешкодно відкликати свою згоду.
Пацієнт має право відмовитися від медичного втручання, пов'язаного з його опроміненням.

Захист людини від впливу іонізуючих випромінювань
Стаття 17. Забезпечення захисту людини під час лікування та здійснення медичної діагностики
Використання у медичній практиці будь-яких джерел іонізуючого випромінювання повинно здійснюватися з обов'язковим застосуванням засобів індивідуального захисту та контролю доз опромінення пацієнтів.
Дози опромінення пацієнтів під час лікування та здійснення медичної діагностики повинні бути настільки низькими, наскільки це можливо для діагностичних або лікувальних цілей та не перевищувати затверджених в установленому порядку норм.
Доза опромінення, отримана пацієнтом при медичному втручанні, повинна реєструватися, а інформація щодо дози опромінення повинна зберігатися в архівах медичних установ протягом 50 років, а по закінченні зазначеного строку передаватися до Національного архівного фонду.
Пацієнту надається на його вимогу повна інформація про очікувану чи отриману ним дозу опромінення та про можливі його наслідки.

Користуючись правом- Закон України „Основи законодавства України про охорону здоров'я”:
Ст.6 Кожний громадянин України має право на охорону здоров'я, що передбачає: ... е) достовірну та своєчасну інформацію про стан свого здоров'я і здоров'я населення, включаючи існуючі і можливі фактори ризику та їх ступінь;
та неможливим наданням мені повної інформації зазначеної статті 17., маю право відмовитися від флюорографії.

А також:

Даний вид діагностики (флюорографія) застосовується лише тоді, коли немає альтернативних і є чіткі клінічні прояви захворювання, у даному випадку туберкульозу. Лікар, що відправляє на рентген, повинний пояснити доцільність такого рішення, знати усе про здоров'я пацієнта, що відправляється, дозу опромінення. У противному випадку маю право на відмову, без вагомих причин.

Якщо в відсутні клінічні ознаки туберкульозної інтоксикації, а саме: немає періодичного підвищення і зниження температури тіла, немає погіршення апетиту, відсутні нейровегетативних розлад (підвищена нервова збудливість або її гноблення, головні болі, тахікардія), пітливість, немає збільшення лімфатичних вузлів, печінки, селезінки, зупинки фізіологічного збільшення або дефіциту маси тіла, то чинним законодавством не передбачені додаткові огляди фахівцями, не передбачена здача додаткових аналізів і проходження додаткових процедур і т.д.

Таким чином я не є хворий туберкульозом, і, відповідно до приведених статей здійснення медичної діагностики (флюорографія) є добровільним, та відмовлення від неї не спричиняє ніяких наслідків.

а) ст.19 Загальної Декларації Прав Людини (Кожна людина має право на волю переконань)
б) ст. 43 (про згоду на медичне втручання) "Основ законодавства України про охорону здоров'я";

Нагадую Вам, що інформація про факт цієї заяви стосується стану здоров’я громадянина, тому є лікарською таємницею і не підлягає розголошенню, згідно законодавства України.

Цивільний кодекс України:
Ст.286 1. Фізична особа має право на таємницю про стан свого здоров'я, факт звернення за медичною допомогою, діагноз, а також про відомості, одержані при її медичному обстеженні.
2. Забороняється вимагати та подавати за місцем роботи або навчання інформацію про діагноз та методи лікування фізичної особи.
3. Фізична особа зобов'язана утримуватися від поширення інформації, зазначеної у частині першій цієї статті, яка стала їй відома у зв'язку з виконанням службових обов'язків або з інших джерел.
Закон України „Основи законодавства України про охорону здоров'я”:
Ст.40 Медичні працівники та інші особи, яким у зв'язку з виконанням професійних або службових обов'язків стало відомо про хворобу, медичне обстеження, огляд та їх результати, інтимну і сімейну сторони життя громадянина, не мають права розголошувати ці відомості, крім передбачених законодавчими актами випадків.
Закон України „Про інформацію”:
Ст.46 Не підлягають розголошенню відомості, що стосуються лікарської таємниці.

........................................<Підпис>

#46 Misterigirl

Misterigirl

Житель

• Житель форума
  • 533 сообщений
  • Район Артёмовский

Награды

Отправлено 02.03.2011 - 08:47

А я деревня и не знала что после флюрографии нельзя кормить. 6 6 5 Конечно очень стыдно, но... В роддоме направили и даже никто не сказал, что нужно сцедить. Но вроде все обошлось! Век живи и век учись
My Signature

#47 Юлька-шпулька

Юлька-шпулька

Житель

• Специалист
  • 880 сообщений
  • Район Артемовский

Отправлено 01.04.2011 - 20:01

Опыт показал, что отказ от ФГ принимается вполне спокойно, по крайней мере на Щербакова.

#48 Gamletta

Gamletta

Почетный житель

• Житель форума
  • 1 387 сообщений
  • Район Станица Луганская

Награды

Отправлено 01.04.2011 - 20:10

В роддоме на Якира, сразу категорически отказалсь от нее. Меня немного позапугивали,в итоге написала заявление на отказ в свободной форме :). И все отстали )))) Флюрография - это лишний раз напрягаь иммунитет
My Signature
Изображение

#49 angel`s_mama

angel`s_mama

Проверенная

• Проверенный
  • 74 сообщений
  • Район Артёмовский

Отправлено 25.09.2011 - 19:36

в роддоме делать отказалась, хотя с момента последней прошло больше года. сделала когда нам 9 мес исполнилось:сцедилась пару раз и всё ок.
My Signature
Изображение

#50 Робик

Робик

• Пользователь
  • 15 сообщений
  • Район ***

Отправлено 30.09.2011 - 04:16

Что касается роддома, то я там заплатила и мне просто так выдали мои справки о флюрограмме. Но вот теперь малого надо ложить в больницу (естественно вместе со мной) и там требуют справку от матери.

#51 Олька

Олька

Житель

• Житель форума
  • 743 сообщений
  • Район Жовтневый

Награды

Отправлено 30.09.2011 - 06:12

А мне сказали врачи, что ничего страшного и ФГ можно делать при ГВ. Нас ложили в больницу в 3 мес и пришлось делать.
My Signature

23_30b_4DC45340_RsqnoCku_0_.gif

34_49b_56DF3D50_Rdoce_0_.gif

#52 Valeronchik1803

Valeronchik1803

Проверенная

• Проверенный
  • 36 сообщений
  • Район октябрьский

Отправлено 20.11.2011 - 10:50

Мне после родов пришлось сделать ФГ, бабулька кот. её делала сказала сцедиться и 2 часа не кормить дитя, а заведующая в роддоме сказала не заморачиваться по этому поводу и спокойно кормить. А мне собственно и сцеживать было нечего - 3 капли молозива...Молоко то у меня только на 6ой день пришло после КС.
My Signature
Изображение

#53 Saint

Saint

Проверенная

• Житель форума
  • 391 сообщений
  • Район Артемовский

Отправлено 20.11.2011 - 18:20

Я думаю лучше не делать флюшку в роддоме, или отказаться или может до родов с кем-то договорится, что б справочку такую выдали, зачем облучать организм, который итак не отошел от стресса
My Signature
Изображение

#54 Gamletta

Gamletta

Почетный житель

• Житель форума
  • 1 387 сообщений

Награды

Отправлено 07.09.2012 - 15:11

Девочки, кто-то в 2012 году обошелся без флюшки на выписке? Альтернативы? А то мне на Якира сказали, что отказы не катируются теперь, и по-любому делай
My Signature
Изображение

#55 Kotyena

Kotyena

Почетный житель

• Житель форума
  • 1 380 сообщений
  • Район Артемовский

Награды

Отправлено 07.09.2012 - 15:21

Девочки, кто-то в 2012 году обошелся без флюшки на выписке? Альтернативы? А то мне на Якира сказали, что отказы не катируются теперь, и по-любому делай

Интересный вариант, а если у меня имеется флюшка, сделанная в этом году, как раз перед беременностью, то что, все равно иди и делай, ведь не чаще, чем в раз в год нужно делать?? :63571122_12 (1):
My Signature
Изображение
Изображение

#56 Gamletta

Gamletta

Почетный житель

• Житель форума
  • 1 387 сообщений

Награды

Отправлено 07.09.2012 - 15:28

Интересный вариант, а если у меня имеется флюшка, сделанная в этом году, как раз перед беременностью, то что, все равно иди и делай, ведь не чаще, чем в раз в год нужно делать?? :63571122_12 (1):

тебе не нужно, везуха
My Signature
Изображение

#57 Missm

Missm

• Житель форума
  • 430 сообщений
  • Район Луганск

Отправлено 07.09.2012 - 18:39

я делала, еле дошла с роддома до поликлинике,говорили сцедить и не кормить после 2часа, но я пришла а дите плачит - покормила. и ни чего не произошло все хорошо у всех. Считаю это какой то страшилкой молодых мамаш.

#58 Gamletta

Gamletta

Почетный житель

• Житель форума
  • 1 387 сообщений

Награды

Отправлено 09.09.2012 - 13:04

iss_Smile , это не страшилка. Лишний раз получать дозу радиации и давать ее с молозивом ребенку не хочется.
My Signature
Изображение

#59 Oxana4ka

Oxana4ka

Проверенная

• Житель форума
  • 202 сообщений
  • Район Артемовский

Отправлено 25.11.2012 - 22:01

А меня никто не принуждал. Спросили есть ли флюшка или нет.у меня не было. Выписалась и все. А муж для родов делал.

#60 Pusya

Pusya

Проверенная

• Проверенный
  • 26 сообщений
  • Район Артемовский

Отправлено 15.02.2013 - 11:38

Я в 3 роддоме написала отказ от ФГ.
До беременности за три месяца ФГ делать не рекомендуется, а сама ФГ при выписке действительна, если ей не больше 6 месяцев.
У меня родственница работает на рентгене, и вот она не рекомендует делать обычный рентген. Т. к. доза радиации при ФГ = дозе радиации получаемой человеком за пять лет.
Лучше делать цифровую ФГ. Дороже ( муж делал за 70 гр) , зато здоровее будете.

Ответить

Количество пользователей, читающих эту тему: 0

0 пользователей, 0 гостей, 0 анонимных

www.lugamama.lg.ua © 2009-2015